Mahdottoman tavallinen Jorma Laine (1996–1997, tv-sarja)

mahdottomantavallinenjormalaine1dvd

MAHDOTTOMAN TAVALLINEN JORMA LAINE
Suomi 1996–1997

Ohjaus: Anssi Mänttäri
Käsikirjoitus: Anssi Mänttäri, Olli Vesala
Tuotanto: Olli Vesala / Reppufilmi Oy
Pääosissa: Puntti Valtonen, Kristiina Elstelä, Aki Sirkesalo

3 tuntia 33 minuuttia + 3 tuntia 9 minuuttia

Mitä jos Uuno Turhapuro olisi käyttänyt kaiken sen vaivan ja selittelyn työn välttelyn sijaan työn hankkimiseen? Anssi Mänttärin kaksi tuotantokautta kestänyt ja 17-osainen Mahdottoman tavallinen Jorma Laine on kuin Mänttärin Turhapuro, mutta tällä ratkaisevalla erolla. Sarja on Mänttärin tuotannon kevyintä osastoa ja myöskin hauskinta.

Lama-ajan Suomessa tavallinen Jormakaan (Puntti Valtonen) ei töitä niin helposti saa, eikä varsinkaan tämä Jorma osaa pitää työstä kiinni. Jollakin tapaa hän onnistuu työpaikkansa menettämään, eikä yksi työsuhde kestä yhtä jaksoa pidempään (paitsi kerran).

Filosofeeraava, pohdiskeleva ja välillä silkkaa puuta heinääkin selittävä Jorma päätyy pizzakuskista valelääkäriksi ja jääkiekkovalmentajaksikin. Useimmiten työt tulevat työnvälitystoimiston virkailijan (Sanna-Kaisa Palo) kautta, mutta välillä väärinkäsitykset johtavat uskomattomiin työtehtäviin.

Valtonen on loistava ja suoriutuu pitkistäkin monologeista kuin vanha tekijä, vaikka ei lähes jokainen vanha tekijäkään moiseen pystyisi. Vanhoista legendoista mukana ovat muun muassa Tommi Rinne, Helge Herala, Heikki Kinnunen ja Ritva Valkama.

Vaikka toinen tuotantokausi on jo tylsempi, Mahdottoman tavallinen Jorma Laine on huomattavasti miellyttävämpi katselukokemus kuin monet viimeisistä Turhapuro-elokuvista. Tuotantoarvot olisivat muuten samaa tasoa, mutta Mänttäri on kuvannut sarjansa kokonaan lokaatioissa siinä missä Spede-tuotantojen sisäkuvat otettiin MTV:n studiossa markan kulisseissa.

1tahtea1tahtea1tahtea

 

LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

 

DVD-JULKAISU:

Julkaisija: VLMedia
Tekstitys: ei tekstitystä
Ääni: Dolby Digital 1.0
Kuva: 1,33:1
Levyjä: 1 + 1

su

TALLENNEFORMAATIT:

dvd blu ray ultrahdlogo
kuvio kylla    

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).