Nuotin vierestä (2016) [Blu-ray]

nuotinvierestabd

NUOTIN VIERESTÄ
Suomi 2016

Ohjaus: Lauri Nurkse
Käsikirjoitus: Johanna Hartikainen
Tuotanto: Ella Piesala / FremantleMedia Finland Oy
Pääosissa: Riku Nieminen, Leena Uotila, Pihla Viitala

1 tunti 38 minuuttia

Nuotin vierestä on jälleen yksi hyvä osoitus siitä, että mikäli haluaa tehdä sydämellisen ja ihmisläheisen elokuvan, on käsikirjoituksen oltava naisen käsialaa. Johanna Hartikaisen käsikirjoittama komedia kertoo kuolemansairaasta äidistä ja elämänsä voimissaan olevasta pojasta, joiden välillä on paljon selvittämättömiä asioita.

Leena (Leena Uotila) on miehensä kuoleman jälkeen saanut tietää omasta sairaudestaan, joka tulee viemään hänet hautaan lähiaikoina. Leenan ainoa lapsi, Arto (Riku Nieminen), on hieman sulkeutunut, kovissa urapaineissa oleva nuorimies, joka on menettänyt huumorintajunsa ja elämänilonsa. Kaiken aikatauluttavan ja organisoivan vaimonsa (Pihla Viitala) tossun alle jäänyt Arto ei ilahdu, kun hänen äitinsä kertoo osallistuvansa karaoken SM-kilpailuihin. Nuo samat kilpailut ovat hänen kusipäisten työkavereidensa (mm. erinomainen Antti Luusuaniemi) inhokkeja, ja jos Arto mielii edetä firman johtoportaaseen, ei hänen taatusti tulisi näyttäytyä niissä kisoissa.

Arto lupautuu ajamaan äitinsä Kotkaan osallistumaan kilpailuihin, mutta aikoo matkan aikana puhua tämän luopumaan osallistumisesta. Äiti taasen aikoo selvittää välinsä poikansa kanssa ja järjestää tämän elämän onnellisemmalle tolalle. Siinä saattaa olla apua kilpailun tuomarista (Essi Hellén), joka on Arton vaimon vastakohta.

Ärsyttävyyteen asti aurinkoisin sävyin kuvattu Nuotin vierestä on hieman nostalginen elokuva, sillä se tuo mieleen studioaikakauden filmit, jotka kuvattiin pääosin studiossa. Filmin tapahtumat sijoittuvat pääasiassa yhteen hotelliin, vaikka toki siinä on myös ulkokuvia ja muitakin tapahtumapaikkoja. Aurinkoiset ulkokuvat ovat synkän vanhan hotellin sisätilojen täydellisiä vastakohtia, vähän kuten Niemisen ankea tulkinta Artosta on aurinkoisen Essi Hellénin näyttelemän yhtä aurinkoisen roolihahmon vastako täydellinen hta.

Lauri Nurksen vasta kolmas elokuvaohjaus valmistui viisi vuotta edellisen jälkeen. Siinä välissä hän on ohjannut runsain määrin televisiotuotantoja. Paluu valkokangaselokuvan pariin ei ole toistaiseksi tuottanut Nurksen kahteen ensimmäiseen elokuvaan verrattavia tuloksia.

tahtitahtitahtitahti2tahti2

 
LISÄMATERIAALI

Poistettuja kohtauksia, dokumentti elokuvan teosta, kuvagalleria ja traileri.


BLU-RAY-JULKAISU

  Julkaisija: Nordisk Film
  Tekstitys: Suomi, suomi heikkokuuloisille, englanti, ruotsi
  Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
  Kuva: 16:9 (2.39:1)
  Levyjä: 1

7

blu ray dvd