Nightmare 2 – Painajainen jatkuu (2014) [Blu-ray]

nightmare2painajainenjatkuu

NIGHTMARE 2 – PAINAJAINEN JATKUU
Suomi 2014

Ohjaus: Marko Äijö
Käsikirjoitus: Tiina Tanskanen
Tuotanto: Rea Stephany / FremantleMedia Finland
Pääosissa: Sara Parikka, Sara Lohiniva, Jasmin Voutilainen

1 tunti 17 minuuttia

Nightmare – Painajainen merellä (2012), ensimmäinen Salatut elämät -saippuasarjan sivutuotteena syntynyt elokuva, oli sen verran luokaton tekele, että sitä ei viitsi muistella. Siitä huolimatta jatko-osa tuli katsottua, ja kun odotukset olivat niin perin matalalla, saattoi elokuvasta löytää jotakin hyvääkin.

Ensinnäkään Nightmare 2 – Painajainen jatkuu ei ole yhtä huono kuin edeltäjänsä. Merkittävin ero on elokuvan visuaalisessa ilmeessä: kuvaaja on pysynyt samana, mutta nyt lopputulos ei näytä siltä kuin se olisi kuvattu rumasti ja sen jälkeen värimäärittelyssä muutettu vielä rumemmaksi. Antti ”Taksu” Takkusen vähintäänkin kohtalainen kuvausjälki onkin Nightmare 2:n paras puoli. Huonoja puolia sitten riittää: repliikit, tarina ja juoni ovat täynnä kliseitä, vailla logiikkaa ja sekä parhaimmillaan että huonoimmillaan vain amerikkalaisten elokuvien puhkikuluneiden kliseiden toistoa, eritoten repliikkien osalta. Erityisen omaperäisenä ei toki voi pitää myöskään naamioitunutta murhaajaa, joka kuvan taka-alalla häipyy ikkunasta ulos juuri silloin, kun vaarassa oleva tyttö on etuovella ihmettelemässä outoja tapahtumia.

Nightmare 2 on kykenemätön herättämään katsojassa minkäänlaisia tunteita, vaikka jännittävyyteen, hauskuuteen ja romantiikkaan pyritäänkin. Kaikessa mennään metsään, niin myös tarinassa. Nämä ensimmäisestä osasta tutut ärsyttävät teinit lähtevät nyt viettämään kesää jonnekin saarelle, jossa sitten tapahtuu kaikkea jännää, tietysti yöaikaan, koska yö peittää murhaajan ja katkee pimeyteensä kammottavia salaisuuksia. Mukana saarella on komeita poikia, jotka tarpeen tullen ja myös muulloinkin riisuvat paitansa, tyttöjä jotka pitävät vaatteet yllään, vanhoja lupsakoita setiä ja tietysti Kari Taalasmaa (Tommi Taurula), henkilökavalkadin ainoa valopilkku, jota ei kyllä näytä touhu kiinnostavan pätkääkään.

On hyvin vaikea uskoa näiden kahden elokuvan olevan olemassa mistään muusta syystä kuin rahasta. Tuottajan on tietysti hyvä tehdä elokuvia, jotka tuottavat rahaa, koska muutoin liiketoiminta ei voi jatkua. Ja kun (vastaava) tuottaja on myös ohjaaja, ei silloin useinkaan panna rahaa palamaan. Näin on käynyt myös Nightmaren ja sen jatko-osan kohdalla, jotka ovat jopa kotimaisiksi elokuviksi naurettavan halvalla tehtyjä filmejä, eräänlaisia 2010-luvun Rovaniemen markkinoita, mutta ilman lahjakkaita tekijöitä. Nightmaren kohdalla se pieni budjetti ei ole huonon lopputuloksen selitys, sillä elokuvanteon halvin ja tärkein vaihe on tässäkin filmissä juuri se, mistä on tingitty: käsikirjoituksesta.

tahti2tahti2tahti2tahti2


LISÄMATERIAALI

Kaksi poistettua kohtausta, traileri ja teaseri.


BLU-RAY-JULKAISU

  Julkaisija: SF Film
  Tekstitys: Englanti, ruotsi, suomi heikkokuuloisille
  Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
  Kuva: 16:9 (2.38:1)
  Levyjä: 1

12

dvd blu ray