Kunniallinen petkuttaja (1985, TV-elokuva)

kunniallinenpetkuttaja

KUNNIALLINEN PETKUTTAJA
Suomi 1985

Ohjaus: Ritva Nuutinen
Käsikirjoitus: Ritva Nuutinen
Tuotanto: MTV Teatteritoimitus
Pääosissa: Soli Labbart, Kirsti Kemppainen

1 tunti 28 minuuttia


Tove Janssonin
vuonna 1982 ilmestyneeseen romaaniin perustuva Kunniallinen petkuttaja on omalaatuinen televisioelokuva kahdesta yhtä omalaatuisesta naisesta, Annasta (Soli Labbart) ja Katrista (Kirsti Kemppainen). Anna on menestynyt, nyt jo iäkäs kirjailijatar, joka elelee yksinään vanhassa kartanossaan, eikä ilmeisesti ole koskaan ollut naimisissa. Katri puolestaan on kyläkaupan valehteleva työntekijä, joka elää yhdessä nuoremman veljensä Matsin (Pekka Ketonen) kanssa kyläkaupan yläkerrassa.

Toimittaessaan ruokatavaroita ja postia Annan huvilalle, Katri onnistuu juonittelemaan itsensä tämän ystäväksi ja lopulta hän muuttaakin saman katon alle yhdessä veljensä kanssa. Katrin valheilla on lyhyet jäljet, varsinkin kun hän on itse niistä halukas kertomaan, mutta eipä Annakaan ole aivan niin kohtelias ja herttainen mummeli kuin miltä hän aluksi ehkä vaikuttaakin.

Mahdollisesti ainakin jossain määrin Janssonin omaan elämään perustuva Kunniallinen petkuttaja on hiljainen ja hissukseen etenevä pieni televisioelokuva, jonka kantava voima on roolistaan Jussilla palkittu Soli Labbart. Kolmisenkymmentä elokuvaroolia ja saman verran televisiotöitäkin tehneen Labbartin ainoa Jussi-palkinto tuli yksinäisyyteen tottuneen, siitä riippuvaisen vanhan naisen roolista, joka jättää täysin Kemppaisen ja tämän roolihahmon varjoonsa. 

tahti2tahti2


LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


DVD-JULKAISU

  Julkaisija: Finnkino / MTV3
  Tekstitys: Ei tekstitystä
  Ääni: Dolby Digital 2.0
  Kuva: 4:3
  Levyjä: 1

7