Viimeinen koukkaus (1989, TV-elokuva)

viimeinenkoukkaus

VIIMEINEN KOUKKAUS
Suomi 1989

Ohjaus: Sina Kujansuu
Käsikirjoitus: Elina Halttunen
Tuotanto: Peppi Kajanne / MTV Oy
Pääosissa: Leo Lastumäki, Martti Pennanen

2 tuntia 14 minuuttia


Risto Karlssonin
romaaniin perustuva Viimeinen koukkaus on kuusiosainen komediasarja neljästä sotaveteraanista, jotka lähtevät viimeiseen taistoon hankkiakseen kasaan tarvittavat rahat pankkilainan maksua varten. Pikkukylän liero pankinjohtaja on tietoinen miesten huonosta rahatilanteesta ja odottaakin näiden kartanon pakkolunastusta, jonka jälkeen hän voisi ostaa sen pankilta hyvään hintaan ja lohkoa tontista kesämökkitontteja kaupunkilaisille.

Sotaveteraanit (Leo Lastumäki, Martti Pennanen, Esko Pesonen, Kalle Karppanen) päättävät hankkia rahat velan maksuun ryöstämällä tuon samaisen pankin, jolle he ovat velkaa. Keikka menee pieleen, kun pankinjohtaja tunnistaa naamioituneet miehet, mutta ei kuitenkaan tee asiasta ilmoitusta poliisille. Niinpä miehet ryöstävätkin seuraavaksi valehtelevan, juopon rekkakuskin (erinomainen Ahti Haljala) auton ja voikuorman, jota he lähtevät kauppaamaan eräälle pikkupaikkakunnalle. Tarvittavat rahat saadaan kasaan – ja enemmänkin, joka onkin tarpeen, kun eräs miehistä ottaa ja rakastuu reissulla ikääntyneeseen striptease-taiteilijaan (Eeva Litmanen), joka pitäisi pelastaa kolmen markan sutenöörin käsistä.

Hyvän, perinteisen suomalaisen äijähuumorin värittämä Viimeinen koukkaus on viihdyttävä ja hauskakin pieni kertomus. Ohjaaja Sina Kujansuu on saanut Elina Halttusen käsikirjoituksesta erittäin tiiviin, hyvin etenevän minisarjan, joka on vanhojen hyvien aikojen tapaan kuvattu filmille – toisin kuin muut televisiotuotannot seuraavan vuosikymmenen alusta lähtien. Viimeisen koukkauksen ongelmana on se, ettei se tarjoa mitään uutta tai erityisen hauskaa, vaan se on ”vain” kelpoa viihdettä.

tahti2tahti2


LISÄMATERIAALI


Ei lisämateriaalia.


DVD-JULKAISU

  Julkaisija: Finnkino / MTV3
  Tekstitys: Ei tekstitystä
  Ääni: Dolby Digital 1.0
  Kuva: 4:3, väri
  Levyjä: 1

s