Kuva: Malla Hukkanen

Yli 300 000 katsojaa saaneella Prinsessalla (2010) näytelmäelokuvaohjaajana debytoineen Arto Halosen seuraavan elokuvan päärooleissa nähdään Martti Suosalo ja Pamela Tola. Joulukuun 4. päivänä teattereihin tuleva Isänmaallinen mies on rinnakkaisteos Halosen viimevuotiselle Sinivalkoinen valhe -dokumentille; komedia poikkeuksellisen veren omaavasta Toivosta (Suosalo), josta tulee hiihtomaajoukkueen salainen ase ja nuoren hiihtäjälupauksen (Tola) läheinen työtoveri.

Halosen ja Jouni K. Kemppaisen käsikirjoittaman elokuvan muissa rooleissa nähdään Janne Reinikainen, Mikko Kouki, Satu Paavola, Hannu-Pekka Björkman, Pirjo Lonka, Kari Ketonen, Lauri Tilkanen ja Prinsessasta Jussin voittanut Katja Küttner. Elokuvalla on jäljellä vielä yksi kuvauspäivä kesäkuussa.

Isänmaallisen miehen levittää Future Film.

Kuva: Malla Hukkanen

Pamela Tola on nähty tänä vuonna jo Johanna Vuoksenmaan 21 tapaa pilata avioliitto -hitissä, ja myöhemmin tänä vuonna hän on mukana Isänmaallisen miehen lisäksi Dome Karukosken Leijonasydämessä. Isänmaallisessa miehessä hänen roolihahmollaan on sama etunimi kuin JP Siilin Härmässä (2012).

Kuva: Malla Hukkanen

Suosalolle Toivon rooli on ensimmäinen valkokangaspääosa sitten Petri Kotwican Mustan jään (2007).

Kuva: Malla Hukkanen

Mikko Kouki on viimeisimmäksi nähty Aku Louhimiehen Vuosaari- ja 8-Pallo-elokuvissa.

 

Ensi-illat

Perjantai 22.11.

kolmesekuntiajuliste systemcrasherjuliste

corgijuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

poissajuliste jouluiloaukrainaanjuliste helenejuliste2

Lisää kotimaisia ensi-iltoja