sieniretki1iraaaltonen
Martti Suosalo ja Ville Myllyrinne Sieniretken kuvauksissa. Kuva: Ira Aaltonen / Aurora Studios

Martti Suosalo ja Ville Myllyrinne näyttelevät päärooleja JP Siilin ohjaamassa komediassa Sieniretki, jonka kuvaukset ovat alkaneet Turussa. Kesän aikana kokonaisuudessaan Turussa ja sen saaristossa kuvattavan elokuvan muissa tehtävissä nähdään Satu Silvo, Minttu Mustakallio, Jaana Saarinen, Anu Sinisalo, Vesa Vierikko ja Eero Ritala.

Sieniretki on elokuva kahden keski-ikäisen miehen ystävyydestä. He tukeutuvat toisiinsa maailmassa, joka muuttuu vinhasti. Moni asia, jonka on kuvitellut betoniin valetuksi, onkin murentunut tai lähtenyt liikkeelle. Keski-ikäisenä joutuu hahmottamaan itseään ja asemaansa maailmassa uudelleen – vähän samaan tapaan kuin nuorena. Hankalampaa se on sikäli, että mielenmallit ovat nekin sementistä, elokuvan myös käsikirjoittanut Siili kuvailee.

Sieniretken, jolla ei vielä ole Elokuvasäätiön tuotantotukipäätöstä, tuotannosta vastaavat Aurora Studios Oy:n Severi Koivusalo ja Siilin oma Sepite Oy. Elokuvan kuvaa Mika Orasmaa, leikkaa Joona Louhivuori ja lavastaa Markus Packalén.

Sieniretki saa ensi-iltansa elokuvateattereissa ensi vuoden loppupuoliskolla. Elisa Viihde on hankkinut elokuvan tallennelevitysoikeudet.

Ensi-illat

Perjantai 15.10.

A A

A A

A A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

A hyttinro6juliste rikinkeltainentaivasjuliste sykehatatilajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat