budapestinauringonlasku1still
Budapestin auringonlasku, Future Filmin ensi viikon ensi-iltaelokuva. Kuva: Future Film

Kesäkuun alusta alkaen VLMedia Oy vastaa myös Future Film Oy:n tallennejulkaisujen myynnistä ja jakelusta jälleenmyyjille. Sopimus koskee sekä tulevia uutuuksia että Future Filmin aktiivista katalogia, eli tällä hetkellä noin 750:tä nimikettä.

– Hienoa, että kaksi pitkäikäistä kotimaista toimijaa pääsee yhdistämään voimansa muuttuvassa viihdemarkkinassa. Olemme erittäin innoissamme yhteistyön aloittamisesta, VLMedian toimitusjohtaja Petteri Laiho sanoo tiedotteessa.

– Future Film siirtää toimintojansa vahvasti kohti pääkaupunkiseutua, ja yhteistyö VLMedian kanssa on mielestämme paras vaihtoehto elokuva-alan digitaalisessa murroksessa, Future Filmin Lars Backlund toteaa.

Vaasalainen Future Film on yksi keskeisimpiä eurooppalaisen laatuelokuvan maahantuojista, mutta sen ohjelmistoon ovat alusta asti kuuluneet myös yhdysvaltalaiset viihde-elokuvat. Erityisen aktiivinen Future Film oli DVD:n kulta-aikoina, kun se julkaisi omien hankintojensa lisäksi myös suurten Hollywood-studioiden niin sanottuja katalogituotteita.

VLMedia on puolestaan ollut mukana elokuvien levityksessä noin kymmenen vuotta, ja sen toiminta on pääasiassa keskittynyt kotimaisten elokuvien DVD- ja Blu-ray-tallennelevitykseen. VLMedian viimeisin oma tallennejulkaisu on Lauri Törhösen Palavasta enkelistä (1984), joka tuli tänään myyntiin.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 31.7.

theoutpostjul theboy2juliste

thehighnotejul pekkatopohantajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

viimeisetjuliste neitiaikajuliste seurapelijuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja