Blu-ray-arvostelu: Hyvä pomo (2021) on ajoittain hauska, mutta yllätyksetön

a

EL BUEN PATRON
Espanja 2021

Ohjaus: Fernando León de Aranoa
Käsikirjoitus: Fernando León de Aranoa
Tuotanto: Fernando León de Aranoa, Javier Méndez, Jaume Roures
Pääosissa: Javier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor

1 tunti 56 minuuttia

Hyvä pomo on kahden espanjalaisen, ohjaaja Fernando León de Aranoa ja näyttelijä Javier Bardemin, kolmas yhteinen elokuva. Työttömistä miehistä kertoneella draamakomedialla Maanantain auringossa (2002) alkanut yhteistyö jatkui huumeparonin rakkauselämää kuvanneella draamalla Rakastin Pabloa, vihasin Escobaria (2017) ja nyt mustalla komedialla vaakatehtaan omistajasta, joka joutuu elämässään jatkuvasti etsimään tasapainoa.

Bardemin näyttelemä harmaata hiuksiinsa saanut Blanco valmistautuu vastaanottamaan komitean, joka kiertää aluen tehtaita ja myöntää sitten jollekin niistä plakaatin hyvästä toiminnasta. Blanco on varma voitostaan, mutta komitean visiitin lähestyessä kaikki alkaa mennä pieleen. Vanha ystävä ja työntekijä Miralles (Manolo Solo) pelkää vaimonsa pettävän häntä, mikä näkyy huolimattomuutena työssä. Tehtaalta potkut saanut Jose (Óscar de la Fuente) kokee jonkinlaisen hermoromahduksen, leiriytyy tehtaan viereiselle tontille ja alkaa pitää yhden miehen mielenosoitusta Blancoa vastaan. Blanco itse syö kuormasta: hän harrastaa lyhyitä suhteita firmansa nuorten naispuolisten harjoittelijoiden kanssa. Uusin tulokas on pitkä ja seksuaalisesti vapaamielinen Liliana (Almudena Amor), siis kaikkea sitä, mistä Blanco pitää.

Hyvä pomo on Blancon melkeinpä kujanjuoksuun päättyvän alamäen kuvausta. Näyttelijät ovat hyviä, tilanteet ja roolihahmot entuudestaan tuttuja – mikään ei yllätä, mikään ei tunnu tuoreelta. Elokuvallinen toteutus on ammattilaisten työtä, mutta tylsää. Ohjaaja Léon de Aranoa rullaa tapahtumat läpi verkkaisesti ja ne etenevät vähän kuin omalla painollaan. Kaikesta huolimatta kokonaisuus on katselukelpoinen, ajoittain jopa hauska, mutta mitään ei jää mieleen.


1tahtea1tahtea
1tahtea

Tallennejulkaisu:

Levittäjä: Future Film
Kuvasuhde: 2,35:1, 1080 p, 24 fps
Ääni: DTS-HD MA 5.1, DD 5.1
Tekstitys: suomi, ruotsi, norja
Ikäraja: 12
Levyjä: 1


Lisämateriaali: ei


  dvd