Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset (2017)

heinahattuvilttitossurubensbd

HEINÄHATTU, VILTTITOSSU JA RUBENSIN VELJEKSET
Suomi 2017

Ohjaus: Anna Dahlman
Käsikirjoitus: Sinikka Nopola, Tiina Nopola
Tuotanto: Jarkko Hentula / Yellow Film & TV Oy
Pääosissa: Emily Shipway, Ella Kangas, Niina Lahtinen, Aku Hirviniemi

1 tunti 30 minuuttia

Tuskin yhdelläkään toisella puhtaasti kotimaisella elokuvalla on yhtä monta kreditoitua tuottajaa kuin Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljeksillä. Kymmenen eri tuottajaa ja kolme eri tuotantoyhtiötä ovat saaneet yhdessä aikaiseksi nimenomaan koko perheen elokuvan, ei lastenelokuvaa. Elokuvan nimestä huolimatta ohjaaja Sinikka ja Tiina Nopola ovat kirjoittaneet elokuvan, jossa lapset Heinähattu (Emily Shipway) ja Vilttitossu (Ella Kangas) ovat vain sivuosissa. 

Nopoloiden samannimiseen kirjaan pohjautuvassa elokuvassa Kattilakoskien perhe -- äiti (Niina Lahtinen), isä (Joonas Nordman) ja lapsukaiset Heinähattu ja Vilttitossu -- lähtevät viettämään kesää vanhaan komeaan huvilaan. Matkalla huvilan pihaan he tietämättään tölväisevät autollaan tieviittaa -- ja päätyvät väärään huvilaan. Tilanne on päinvastainen kuin Armand Lohikosken Pekka Puupää kesälaitumilla -elokuvassa. Se, mitä tämän jälkeen seuraa, on kuitenkin kaukana Lohikosken klassikosta (kyllä, klassikko se on). Naapurihuvilaan saapuvat Kattilakoskien tutut ja inhoamat hölmöt konstaapelit, Rillirousku (Aku Hirviniemi) ja Isonapa (Janne Kataja). Siitä seuraa samantyylistä naiseksi pukeutumista kuin Lohikosken klassikossa, mutta laihemmin eväin.

Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset tuo mieleen vanhojen hyvien aikojen keskinkertaiset lastenelokuvat, joissa oli todellisuudessa sisältöä vain aikuisille ja käsikirjoituksen olemassaolo kenties yhtä suurta vitsiä. Tämä ei ole yksistään huono asia: esimerkiksi Heinähatussa on hyvin rento tunnelma, kaikki näyttää kulkevan tuttuja ja hyviksi havaittuja polkuja pitkin, erittäin lapsellisen huumorin naurattaessa välillä ja ärsyttäen toisinaan. Elokuva on tuttua ja turvallista, pitkälti yhdessä paikassa kuvattua hassuttelua. 

Ohjaaja Anna Dahlman on saanut tehdä ensimmäisen pitkän elokuvansa tuttujen näyttelijöiden kanssa: Dahlmanin ohjaamasta Siskonpeti-televisiosarjasta mukana ovat Lahtisen ja Nordmanin lisäksi myös Pirjo Heikkilä ja Krisse Salminen. Myös pätevää työtä suomalaisen kesän kuvaajana tehnyt Teppo Högman oli mukana tekemässä Siskonpetiä.

2tahtea


LISÄMATERIAALI:

Ei lisämateriaalia.

BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: SF Studios
Tekstitys: Suomi, ruotsi
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1 
Kuva: 16:9 (1.85:1)
Levyjä: 1

su

dvdblu ray