Napapiirin sankarit 3 (2017)

napapiirinsankarit3bd

NAPAPIIRIN SANKARIT 3
Suomi 2017

Ohjaus: Tiina Lymi
Käsikirjoitus: Pekko Pesonen
Tuotanto: Olli Haikka, Jarkko Hentula / Yellow Film & TV Oy
Pääosissa: Jussi Vatanen, Pamela Tola, Timo Lavikainen

1 tunti 44 minuuttia

Suomi ei ole perinteisesti ollut jatko-osien maa. Jos vuodessa on tehty parhaimmillaan kolmekymmentä pitkää elokuvaa, ei ole kovin todennäköistä, että niiden joukossa on sellaisia yleisömenestyksiä, jotka vieläpä jättävät tilaa jatko-osille. Ameriikan malli on ottanut vallan uudella vuosituhannella, eivätkä jatko-osat enää ole outoja tuttavuuksia. Erinomainen esimerkki tästä on viimeisen päälle kaupallinen Napapiirin sankarit -sarja, joka tuskin ainakaan hetkeen saa jatkoa odotettua tuntuvasti kehnomman yleisömenestyksen seurauksena.

Aiempien osien tapaan Pekko Pesonen on laatinut elokuvan käsikirjoituksen. Tällä kertaa Jussi Vatasen näyttelemä Janne käy pitämässä puhetta ensimmäisestä osasta tutun Kapun hautajaisissa. Kaverin kuolema saa Jannen miettimään elämäänsä ja etsimään tarkoitusta. Sellaisen hän toivoo löytävänsä Espanjan vaellusreitiltä, mutta kun Inari-vaimo (Pamela Tola) ei anna siihen lupaa, saa vaellusretki Pallakselle kelvata. Jannen yllätykseksi mukaan lyöttäytyvät myös vanhat kaverit (Santtu Karvonen ja Timo Lavikainen), eikä tästä mitään itsensätutkiskelureissua tulekaan – eikä myöskään yllätyksellistä, suurisuuntaista seikkailua, mihin varsinkin ensimmäisessä osassa pyrittiin.

Napapiirin sankarit 3 on väsähtänyt jatko-osa, mutta kyllä se silti ajanvietteenä ajaa asiansa. Vatasen sympaattinen Janne ja Tolan temperamenttinen Inari ovat nyt aiempaa enemmän keskiössä, vaikka jälleen Inariin rakastunut Mikko (Kari Ketonen) nousee keskeiseen rooliin. Vanhan toisto ja riskien välttely ovat jatko-osien helmasyntejä, mihin Napapiirin sankarit 3 totisesti syyllistyy.

Teppo Högman osaa pitää kuvansa terävinä ja Lapin taivaalliset maisemat tarjoavat hyvän miljöön mille tahansa filmille.

Äkkilähtö-komedialla (2016) vakuuttavan debyytin elokuvaohjaajana tehneen Tiina Lymin toinen ohjaustyö ei ole niin vakuuttava. Vauhti pysyy yllä seuraamalla kahden päähenkilön edesottamuksia eri paikoissa limittäin, mutta siitä huolimatta elokuva lopahtaa parikymmentä minuuttia ennen loppua. 103-minuuttisena kolmas osa on trilogian pisin, eikä sitä voi olla huomaamatta.

2tahtea


LISÄMATERIAALI:

Pieleen menneitä ottoja, musiikkivideo, traileri ja teaseri.


BLU-RAY-JULKAISU:

Julkaisija: Nordisk Film
Tekstitys: Suomi heikkokuuloisille, englanti, ruotsi, tanska, norja
Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
Kuva: 16:9 (2.35:1)
Levyjä: 1

12u

dvdblu ray

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).