Hevisaurus-elokuva (2015) [Blu-ray]

hevisauruselokuvabd

HEVISAURUS-ELOKUVA
Suomi 2015

Ohjaus: Pekka Karjalainen
Käsikirjoitus: Pekka Karjalainen, Veli-Pekka Hänninen, Antero Arjatsalo, Heikki Salo
Tuotanto: Nina Laurio / Solar Films Oy
Pääosissa: Milo Snellman, Salli Siivonen, Kari Hietalahti

1 tunti 24 minuuttia

Lapsille suunnattua ”hevimusiikkia” soittavan Hevisaurus-yhtyeen ensimmäinen ja todennäköisesti viimeinen oma elokuva on Pekka Karjalaisen viides pitkä ohjaustyö yli kahdessakymmenessä vuodessa. Myös Karjalaisen edellinen elokuva, Matti Grönbergin kanssa ohjattu Herra Heinämäki ja Leijonatuuliviiri (2011), oli musiikilla höystetty lastenelokuva.

Neljän käsikirjoittajan yhteistyön tuloksena syntyneessä Hevisaurus-elokuvassa kiltti noita-akka (Eija Vilpas) löytää sattumalta dinosauruksenmunia, joista kuoriutuu viisi hevimusiikista pitävää kilttiä dinosaurusta. Ajan myötä ikääntyvä noita käskee ”lapsiaan” etsimään itselleen uuden kodin. Naiivi viisikko lähtee ensimmäisen kerran maailmalle ja päätyvät saman tien lähistölle dinosaurusteemapuistoa rakentavan Maximin (Taneli Mäkelä) epäonnisen kätyrin, Iivarin (Kari Hietalahti), vangeiksi. Iivari aikoo tietysti myydä dinosaurukset Maximille.

Dinosaurusten olemassaolosta tietää myös Toni (Milo Snellman), bakteerikammoinen rikkaan perheen poika, joka jää omasta halustaan pariksi viikoksi naapuriperheen luo vanhempiensa lähtiessä ulkomaille. Naapurissa asuva Suvi (lupaava Salli Siivonen) ei aluksi usko Tonin tarinoita näkemistään dinosauruksista, mutta kun asian todellinen laita paljastuu hänelle, päättävät Toni ja Suvi pelastaa dinot joutumasta huvipuiston vetonauloiksi.

Hevisaurus-elokuvan tekijät ovat kiinnittäneet huomionsa vain lapsikatsojiin, eivät lainkaan aikuisiin, joille suunnattua sisältöä elokuvassa ei ole. Se ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö aikuinenkin voisi tämän elokuvan katsoa, mutta samastuttavia asioita on hyvin vähän. Ainakin lapsille Hevisaurus tarjoaa nopeatempoisen ja harmittoman vajaan puolitoistatuntisen. Pelkoa ja jännitystä ei ole, aitoa vaarantuntua ei lainkaan, vaan kaikki on harmitonta. Hevisaurukset laulavat (yllättävän vähän) pari laulua ja sotkevat bakteerikammoisen pojan kodin sekä metsästävät aina haluamaansa ruokaa. Lapset yrittävät pelastaa Hevisaurukset ilkeältä liikemieheltä ja tulevat siinä samalla pelastaneeksi myös liikemiehen epäonnisen kätyrin.

Konsta Sohlbergin kuvaama elokuva näyttää A-luokan televisiomainokselta. Karjalainen on Suomen merkittävimpiä äänittäjiä, ja tässä toimessa hän onkin huomattavasti lahjakkaampi kuin visuaalisena tarinankertojana.

tahtitahtitahti2tahti2tahti2

 
LISÄMATERIAALI

Dokumentit elokuvan tuotannosta (45 min), dubbauksesta, animoinnista ja lapsinäyttelijöistä sekä musiikkivideo ja traileri.


BLU-RAY-JULKAISU

  Julkaisija: Nordisk Film
  Tekstitys: Suomi heikkokuuloisille, englanti, ruotsi
  Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
  Kuva: 16:9 (2.35:1)
  Levyjä: 1

s

blu ray dvd