Bunny the Killer Thing (2015)

bunnythekillerthingdvd

BUNNY THE KILLER THING
Suomi 2015

Ohjaus: Joonas Makkonen
Käsikirjoitus: Joonas Makkonen
Tuotanto: Miika J. Norvanto / Black Lion Pictures Oy
Pääosissa: Enni Ojutkangas, Veera W. Vilo, Roope Olenius

1 tunti 28 minuuttia

Viime vuonna elokuvateattereissa nähtiin useampikin kotimainen harrastelijatuotanto, mutta niistä vain Bunny the Killer Thing sai laajan levityksen ja oli liikkeellä selvästi suurin odotuksin (tekijöiden osalta). Muutama tuhat katsojaa oli varmasti vähemmän kuin mitä haettiin, mutta nyt elokuva on sentään päässyt kaupalliseen DVD-levitykseenkin.

Teatterilevityksen saaneen pitkän elokuvan tekijänä debytoivan työryhmän ja amatööreistä koostuvan näyttelijäkaartin aikaansaannos ei ole kovinkaan mieltä ylentävää katsottavaa. Keskitalven raiskauskomedia kertoo kahdesta, oikeastaan kolmesta ja periaatteessa neljästäkin erillisestä porukasta, joiden viikonlopunvietto Kainuun talvisissa maisemissa saa verisen päätöksen seudulla liikkuvan pedon hyökättyä heidän kimppuunsa. Toisaalta osa näistä juhlijoista ovat itsekin liikkeellä hämärähommien takia.

Muutama teini ja nuori aikuinen päätyvät juhlimaan samaan mökkiin. Mukana on suomalainen kaveriporukka, näiden jostain selittämättömästä syystä mukamas yhdysvaltalainen ystävätär sekä erikoinen ulkomaalaismiesten kolmikko, joilla on nainen auton takakontissa. Yksi ulkomaalaisista haluaisi kokeilla poikarakkautta, yhdysvaltalaistyttö tyttörakkautta ja suomalaispojat ihan tavallista heterorakkautta. Puheet pyörivät viinan ja pillun ympärillä, niin tyttöjen kuin poikienkin osalta. Kaikkea tätä tulee häiritsemään parimetrinen jänis, jolla on käsivarren pituinen mulkku, jota se ei epäröi käyttää mihin tahansa.

Toki on ilmiselvää, että ohjaaja-käsikirjoittaja Joonas Makkonen on halunnut tehdä B-luokan kauhuelokuvan, jossa hyvälle maulle ei ole sijaa. Huonojen huonon maun elokuvien harrastajia on kuitenkin sen verran vähän, että on ymmärrettävää, jos tällainen elokuva laajassa levityksessä aiheuttaa voimakkaita vastareaktioita niissä, joiden käsitys hyvästä B-kauhuelokuvasta ei tarkoita limaisten (teko)mulkkujen esittelyä tai naisten ja miestenkin jatkuvaa raiskaamista mihin tahansa reikään, jopa silmäkuoppaan.

Sisältöä tai suomalaisten harrastelijanäyttelijöiden rallienglantia huomattavasti positiivisemman vaikutuksen tekee elokuvan tekninen puoli, joka on hyvin tällaisten amatöörituotantojen tasolla – tosin kuva nykii elokuvan alkupuolella ja ääniraitakin on tarjolla vain stereona, mutta esimerkiksi ulkokuvien valaistus on onnistuneempaa kuin useimmissa samoilla resursseilla tehdyissä filmeissä. Repliikeistä on toisinaan vaikea saada selvää, mutta sentään musiikissa on onnistuttu: säveltäjä Jussi Huhtala on selvästi kuunnellut muutakin elokuvamusiikkia kuin vain omaansa. Elokuvan kaksi hauskinta keksintöä ovatkin Jänis istui maassa -lastenlaulun uusi sovitus ja rosoisen Henry Saaren valinta poliisin rooliin.

tahti2tahti2tahti2tahti2


LISÄMATERIAALI

Black Lion Picturesin muiden DVD-julkaisujen tapaan myös tämän lisämateriaaleihin on panostettu esimerkillisesti. Tupla-DVD-julkaisun kakkoslevyltä löytyy puolituntinen dokumentti elokuvan teosta, alkuperäinen lyhytelokuva, pitkän version demoversio ja sen traileri, pieleen menneitä ottoja, musiikkivideo, traileri, teaseri sekä Jarin matka -lyhytelokuva.


DVD-JULKAISU

  Julkaisija: VLMedia / Black Lion Pictures (teatterilevitys Black Lion Pictures)
  Tekstitys: Suomi, englanti, espanja, ranska, italia
  Ääni: Dolby Digital 2.0
  Kuva: 16:9
  Levyjä: 2

16

dvd