Takaisin pintaan (2016) [Blu-ray]

takaisinpintaanbd

TAKAISIN PINTAAN
Suomi 2016

Ohjaus: Juan Reina
Käsikirjoitus: Juan Reina
Tuotanto: Juho Harjula / Monami Agency

1 tunti 25 minuuttia

Juan Reinan ensimmäisellä pitkällä dokumenttielokuvalla on ainutlaatuinen aihe: Takaisin pintaan on tarina sukelluksen harrastajista, jotka lähtevät luvatta nostamaan ylös Norjan Plurdalenissa luolasukellusonnettomuudessa kuolleita kavereitaan.

Pääosassa on useamman miehen ja muutaman naisen porukka, jolle sukellus on rakas, mutta vaarallinen harrastus. Matkan aikana osan sukellusinto säilyy, yhdelle riskit alkavat olla liian ilmeisiä. Elokuva kuvaa näiden ihmisten keskinäistä toveruutta, mutta se on myöskin erittäin kiinnostava jännitysnäytelmä, joka on tämän tyypin dokumenttielokuvaksi harvinaisen tasalaatuisesti kuvattu. Jälkituotantovaiheessa materiaalista on saatu rakennettua hyvin selkeästi etenevä tarina, jonka huipentumana on itse sukelluksen toteuttaminen. Tunnelma on sen verran tiivis, että nekin hetket ovat kiinnostavia, jolloin vedenalaisissa kuvissa ei näy oikeastaan mitään muuta kuin vettä.

Elokuva alkaa puhuvilla päillä, mutta onneksi niiden aika on ohi hyvin nopeasti.

tahti2


LISÄMATERIAALI

Lyhytdokumentteja: sukeltajien henkilökuvia, operaation valmistelusta, vedenalaisesta teltasta, kuivaluolan sisäänkäynnistä, sukeltajantaudista sekä traileri ja teaseri.


BLU-RAY-JULKAISU

  Julkaisija: Atlantic Film / Future Film (teatterilevitys B-Plan Distribution)
  Tekstitys: Suomi, suomi heikkokuuloisille, englanti, ruotsi
  Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1, PCM 2.0
  Kuva: 16:9 (1.78:1)
  Levyjä: 1

s

blu ray dvd