dyynidvd

Richard Fleischerin Conan – hävittäjän (1984) ja David Lynchin Dyynin (1984) luokattoman huonot DVD-tallennejulkaisut herättivät raivoa jo parikymmentä vuotta sitten, ja nyt sama raivo on mahdollista kokea uudelleen. Hiljattain ilmestyneissä uusissa DVD-tallenteissa on käytetty täsmälleen samaa masteria kuin Scanboxin vanhemmissakin julkaisuissa, eli toisin sanoen kuvanlaatu on korkeintaan VHS-tasoa ja kuvasta puuttuu noin 40 prosenttia.

Dyyni ja Conan – hävittäjä kuvattiin kummatkin scopena, jonka kuvasuhde on 2,35:1, mutta Scanboxin DVD-tallenteissa kuvasuhde on 1,33:1. Aikanaan pan & scan -versioita tehtailtiin vanhoja 4:3-kuvaputkitelevisioita varten, mutta nyt eletään kuitenkin 2020-lukua. Näiden uusien DVD-tallenteiden levityksestä vastaavien Scanboxin ja Soul Median toiminta on moraalitonta sekä itse elokuvia, niiden tekijöitä että tallenteita ostavia kuluttajia kohtaan.

conanhavittajadvdkuvakaappaus
Kuvakaappaus Conan – hävittäjän vuonna 2020 julkaistulta DVD:ltä. Kuvasuhde 1,33:1.

 Conan – hävittäjä ja Dyyni tulivat myyntiin omina yksittäisjulkaisuinaan, mutta Dyyni julkaistiin myös osana uutta David Lynch Masterpiece Collection -DVD-kokoelmaa.

smd panscandvd

 

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 10.7.

theperfectcandidatejuliste theboy2juliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

nakemiinneuvostoliittojuliste viimeisetjuliste neitiaikajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja