Rike Jokela ohjaa Tatu ja Patu -lastenelokuvan

nuotinvieresta
Riku Nieminen ja Pihla Viitala elokuvassa Nuotin vierestä. Nordisk Film.

Pulkkinen- ja Firma-televisiosarjoistaan tunnettu Rike Jokela debytoi pitkän näytelmäelokuvan ohjaajana Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! -lastenelokuvalla, jonka nimirooleissa nähdään Antti Holma ja Riku Nieminen. Dionysos Fimsin Riina Hyytiän ja Max Malkan tuottaman elokuvan kuvaukset alkavat ensi viikolla, ja ensi-iltansa se saa vuoden 2016 lopulla. Mukana ovat myös Sulevi Peltola, Pirjo Lonka, Mari Lehtonen, Ville Myllyrinne ja Tommi Korpela.

Nieminen nähdään ensi vuonna ainakin kahdessa muussakin elokuvassa, tammikuussa ensi-iltansa saavissa Lauri Nurksen komediassa Nuotin vierestä ja Aleksi Mäkelän elokuvassa Love Records – Anna mulle Lovee!. Holma puolestaan nähdään ensi vuonna myös Tiina Lymin esikoisohjauksessa Äkkilähtö (työnimeltään Piilotetut), jossa nähtävä Eedit Patrakka näyttelee Tatu ja Patu -elokuvan suurimman lapsiroolin.

Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! -elokuvan päähenkilöt ovat peräisin Aino Havukaisen ja Sami Toivosen lastenkirjasarjasta. Havukainen on myös laatinut elokuvan käsikirjoituksen. Elokuvan kuvauksesta vastaa Rauno Ronkainen. Jokela itse oli kuvaajana Lauri Maijalan Juoppohullun päiväkirja -elokuvassa (2012).