nakemiinhelena
Elina Pohjanpää ja Lasse Pöysti elokuvassa Näkemiin Helena (1955).

Yle Areenassa on tänään julkaistu kuusi Fennada-Filmin tuottamaa elokuvaa, jotka ovat pysyvästi ilmaiseksi katseltavissa internet-selaimen ja Yle Areena -sovellusten kautta. Elokuvien tuonti ilmaiseen suoratoistojakeluun tapahtui vain alle vuosi elokuvien DVD-julkaisujen ilmestymisen jälkeen.

Tänään Yle Areenassa julkaistut Fennadan elokuvat ovat Lasse Pöystin ...ja Helena soittaa (1952) ja Näkemiin Helena (1955), Esko Töyrin Pää pystyyn Helena (1957), Aarne Tarkaksen Villi Pohjola (1955), Olemme kaikki syyllisiä (1954) ja Jokin ihmisessä (1956). Samalla ilmaisjakeluun tuli myös Peter von Baghin ohjaama kolmiosainen TV-dokumentti Fennadan tarina (1993).

Elokuvien katselu onnistuu myös televisioiden ja Blu-ray-soittimien kautta asentamalla niihin Yle Areena -sovelluksen.

Fennada-Filmin 63 pitkästä elokuvasta kaikki julkaistaan DVD:llä VLMedian levittämänä. Tähän mennessä elokuvia on julkaistu jo 38 kappaletta, erät tulevat kauppoihin heinä- ja lokakuussa. Julkaisujen joukossa on myös Adams Filmin tuottama Rosvo Roope (1949), joka ei ollut Fennada-Filmin tuotantoa, mutta joka Ylen DVD-julkaisusarjassa on kuitenkin sellaiseksi määritelty. DVD-julkaisuissa myös virheellisesti mainitaan, että Fennada-Filmi syntyi Adams Filmin ja Fenno-Filmin fuusioitumisesta, kun todellisuudessa ainoastaan näiden yhtiöiden tuotanto-osastot yhdistyivät. Adams Filmi jatkoi teatterinomistajana ja vuokraajana kuten Fenno-Filmikin. DVD-kansitekstien väite siitä, että Mauno Mäkelä johti Fennada-Filmiä sen toiminnan loppumiseen saakka, ei sekään pidä paikkansa; yhtiön viimeisen elokuvan tuotti Ilmo Mäkelä.


Fennada-elokuvat Yle Areenassa

 

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 6.8.

petterikaniinijulisteuusi petterikaniinijulisteuusi

petterikaniinijulisteuusi maijamehilainenjakuljul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

perunajuliste2 lapinlahtijul sihjajuliste 70onvainnumerojul

Lisää kotimaisia ensi-iltoja