theontalo
Theon talo. Pirkanmaan elokuvakeskus.

Rax Rinnekankaan neljännen elokuvan, 6. helmikuuta ensi-iltansa saavan Theon talon, pääosissa nähdään Hannu-Pekka Björkman, Ville Virtanen, Milka Alhroth, Boris KonezcnyNiina Koponen ja Elsa Salonen. Rinnekankaan käsikirjoittama "elokuva kertoo arkkitehtuurin voimasta ja kauneudesta ja ikääntyvästä arkkitehdista, Kaarlo Theo Kaskesta, joka pohtii elettyä elämäänsä, sesongin viimeisenä asiakkaana maaseutulinnassa Brandenburgissa entisessä Itä-Saksassa, syksyllä 1994. Linnan kauneuden keskellä hän päättää toteuttaa vielä yhden merkittävän teon arkkitehtina – suunnitella unelmiensa talon loppuelämän kodiksi itselleen. Mutta ei vain itselleen, vaan myös naiselle, jonka hän on tavannut yhden ainoan kerran elämässään, 50 vuotta sitten, heidän lapsuudessaan."

Rinnekankaan Bad Taste Oy:n ja Tiina Butterin Butterworks Oy:n tuottaman elokuvan on kuvannut Pekka Uotila, leikannut Jari Innanen ja äänisuunnitellut Heikki Innanen.

theontalo2
Niina Koponen ja Ville Virtanen. Pirkanmaan elokuvakeskus.

Theon talo on neljäs elokuva, jonka Rinnekangas on ohjannut ja Pirkanmaan elokuvakeskus levittänyt. Pienellä budjetilla tehdyt elokuvat ovat myös jääneet pienen yleisön elokuviksi. Matka Edeniin (2011) sai 1 067 katsojaa ja keräsi 7 915 euron lipputulot, Veden peilin (2012) näki 1 648 katsojaa ja lipputuloja kertyi 12 199 euron edestä, kun viimevuotinen Luciferin viimeinen elämä sai vain 183 katsojaa ja lipputulot jäivät 1 203 euroon. Matka Edeniin -elokuvan budjetti oli 353 000 euroa, josta Elokuvasäätiön tukien osuus oli 220 000 euroa, Veden peilin budjetti oli 150 000 euroa ja Elokuvasäätiön tuen osuus 105 000 euroa. Luciferin viimeisen elämän budjetti oli 137 000 euroa, josta Elokuvasäätiön tukea oli 90 000 euroa. Theon talon budjetti on 243 000 euroa, josta Elokuvasäätiön tukea on 170 000 euroa.

Theon talon näyttelijöistä Hannu-Pekka Björkman on tänä vuonna nähty valkokankaalla Timo Koivusalon Risto Räppääjä ja liukas Lennart -lastenelokuvahitissä ja Björkmanin itsensä myös osittain ohjaamassa Ruotsalaisessa hetkessä. Björkman näytteli myös Rinnekankaan Luciferin viimeisessä elämässä. Ville Virtanen on nähty tänä vuonna Samuli Valkaman Ei kiitos -hittikomediassa ja Milka Alhroth näytteli Inari Niemen niin ikään hitiksi osoittautuneessa Kesäkavereissa.

Ensi-illat

Perjantai 12.8.

A A

A

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

B B B B

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat