vapaita
Nieminen, Ylipää, Maalismaa ja Brotherus. Kuva: Annika Miettinen

Maria Ylipää ja Riku Nieminen nähdään päärooleissa Oskari Sipolan musiikkielokuvassa Vapaita, jonka kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä Helsingissä. Pohjola-Filmin ensimmäisen pitkän näytelmäelokuvan on käsikirjoittanut kirjailija Tua Harno ja tuotannosta vastaa Elina Pohjola.

Loppukesästä 2015 ensi-iltansa saavan elokuvan muissa rooleissa nähdään mm. Pihla Maalismaa, Johannes Brotherus, Peter Kanerva, Anu Sinisalo ja Timo Tuominen. Lauluja elokuvaan kirjoittavat mm. Olavi Uusivirta, Terhi Kokkonen, Joel Melasniemi ja Kerkko Koskinen.

Pekka Mandartin Keisarikunnan (2004) naispääosassa valkokangasdebyyttinsä tehnyt Ylipää, 32, on sittemmin näytellyt vain yhdessä elokuvassa, Matti Kinnusen Miss Farkku-Suomessa (2012). Pääasiassa teatterissa työskentelevä Ylipää näytteli naispääosan myös Lauri Nurksen Tappajan näköinen mies -televisiosarjassa. Brotherus näytteli pääosan Pirjo Honkasalon viimevuotisessa Betoniyössä ja Maalismaa naispääosan Raimo O. Niemen Roskisprinssissä (2011).

Elokuulla (2011) pitkän elokuvan ohjaajana debytoinut Sipola leikkasi ja osittain myös käsikirjoitti toissavuotisen Robin-dokumentin.

Poikki! – toteutumattomat kotimaiset elokuvat

Ensi-illat

Perjantai 7.5.

kukapelkaanoitiajuliste lupaavanuorinainenjul

minarijuliste

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

supercooljuliste supercooljuliste karalahtijuliste pertsajakilujuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja

EFA-yleisöäänestys

Finland 220x150

European Film Awards -yleisöäänestys