Karukosken Napapiirin sankarit on julkistettu

Dome Karukosken seuraavan elokuvan näyttelijävalinnat on julkistettu. Napapiirin sankarit -nimellä kulkevan filmin päärooleissa tullaan näkemään Jussi Vatanen, Jasper Pääkkönen, Timo Lavikainen, Pamela Tola, Kari Ketonen ja Miia Nuutila. 30-vuotias Vatanen on aikaisemmin nähty teatterissa ja televisiossa mm. Presidentin kanslia -sarjassa. Vuonna 2005 hän valmistui Teatterikorkeakoulusta.

Elokuva on road movie -tyyppinen komedia, jonka päähenkilö on Vatasen esittämä Janne, jolta ei onnistu oikein mikään. Pamela Tolan esittämä avovaimo Irina lähettää miehen ostamaan halpaa digiboksia, mutta Janne juo rahat kavereidensa Kapun (Pääkkönen) ja Räihäsen kanssa (Lavikainen), jotka ovat Janneakin pahempia luusereita. Inarin kuultua tapahtuneesta, hän uhkaa muuttaa pois etelään Jannen luota, mistä mies säikähtää siinä määrin, että lähtee yön selkään kavereidensa kanssa ilman rahaa etsimään digiboksia.

Filmin tuotannosta vastaa Aleksi Bardy ja Helsinki Filmi. Bardy on tuottanut myös kaksi Karukosken aikaisempaa elokuvaa, vuonna 2005 valmistuneen Tyttö sinä olet tähden ja tänä vuonna ensi-iltaan tulleen, vuoden kolmanneksi katsotuimman kotimaisen Kielletyn hedelmän. Karukoski palkittiin alkuvuodesta ohjaus-Jussilla Solar Filmsin tuottamasta Tummien perhosten kodista. Lapissa kuvattavan elokuvan tuotantokustannukset ovat noin parin miljoonan euron luokkaa ja ensi-iltaan filmi tulee jo 15.10.2010.