Aku Louhimies kehittelee elokuvaa Risto Isomäen Sarasvatin hiekkaa -romaanista

Ensi vuonna teattereihin tulevan Vuosaari-elokuvansa kanssa parhaillaan jälkituotannossa oleva Aku Louhimies kehittelee suomalaiselle elokuvalle harvinaista tieteisfiktion ja trillerin yhdistelmää, Risto Isomäen romaaniin perustuvaa filmiä Deluge – Sarasvatin hiekkaa. Isomäki oli Finlandia-ehdokkaana vuoden 2005 teoksestaan, joka on käännetty mm. englanniksi, saksaksi, viroksi, liettuaksi, latviaksi ja espanjaksi. Isomäen kymmenestä romaanista ensimmäinen ilmestyi vuonna 1991.

Romaania on kuvailtu lauseella  ”ekologinen jännitysromaani, joka päättyy ihmisen itsensä aiheuttamaan ympäristökatastrofiin”. Teoksen sovittamisesta valkokankaalle vastaavat ohjaaja itse ja Tatiana Elf, jolle elokuvatyö on ensimmäinen, vaikkakin hän on kynäillyt yli 250 jaksoa Salattuja elämiä MTV3:lle.  

Filmatisoinnin kuvausmaina toimivat Suomi, Grönlanti, Intia, Iso-Britannia ja Venäjä. Elokuvan tuottaa Vuosaaren tavoin Pauli Pentti, joka yhdessä Aki Kaurismäen kanssa voitti parhaan käsikirjoituksen Jussin Kaurismäen filmistä Rikos ja rangaistus (1983).

Lähde: IMDb, First Floor Productions | Kuva: Solar Films / Sanna Hedström