Elmer Bäck palaa Eisensteinin rooliin, Greenaway ohjaa

elmerbackeisenstein1
Elmer Bäck elokuvassa Eisenstein in Guanajuato. Kuva: Submarine

Suomalaisnäyttelijä Elmer Bäck palaa elokuvaohjaaja Sergei Eisensteinin rooliin Peter Greenawayn ohjaamassa Eisenstein in Hollywood -elokuvassa. The Hollywood Reporterin mukaan brittiläis-suomalais-italialaisen yhteistuotantoelokuvan kuvausten on tarkoitus alkaa marraskuussa, ja ensi-iltansa elokuva saa loppuvuodesta 2018.

Eisenstein in Hollywoodissa kuuluisa venäläisohjaaja saa Charles Chaplinilta kutsun saapua Hollywoodiin. Siellä Eisenstein tapaa aikansa merkittävimpiä elokuvantekijöitä, kuten D. W. Griffithin, Ernst Lubitschin ja tuottaja David O. Selznickin.

Greenawayn ohjaama ja käsikirjoittama elokuva on jatkoa hänen vuonna 2015 valmistuneelle Eisenstein in Guanajuato -elokuvalleen. 2,5 miljoonalla euron budjetilla tuotettu art house -elokuva oli Berliinin filmifestivaalien pääpalkintoehdokkaana ja levisi laajalti, mutta teatterilevityksen yleisömenestys jäi vähäiseksi. Elokuvan suomalainen osatuottaja oli Liisa Penttilä-Asikainen Edith Film Oy:stä.

Bäck on nähty vain yhdessä kotimaisessa elokuvassa, Peter Lindholmin Missä kuljimme kerran -sisällissotadraamassa (2011).

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).