Varastolle kynäillään jatko-osaa

varasto1
Minttu Mustakallio ensimmäisessä Varastossa. Kuva: Kinosto

Arto Salmisen romaaniin pohjautuneelle Varastolle kirjoitetaan parhaillaan jatko-osaa, jonka käsikirjoitustyöhön Suomen elokuvasäätiö myönsi 6 500 euron apurahan. Jatko-osan käsikirjoituksesta vastaa Veli-Pekka Hänninen, joka kynäili myös ensimmäisen elokuvan.

Taru Mäkelän ohjaama ja Kinosto Oy:n tuottama Varasto tuli ensi-iltaan loppuvuodesta 2011 ja sai kaikkiaan noin 200 000 katsojaa. Lisäksi se sai Jussi-kunniakirjan yleisöäänestyksen voittajana ja oli varsinaisena Jussi-ehdokkaana parhaasta ohjauksesta ja Hannele Laurin naissivuosasta.

Varasto II -nimellä kulkevassa tarinassa "maalikaupan kassalle pakotettu Rousku saa potkut asiakkaiden pilkkaamisesta. Hän perustaa toisen työttömän, Ranisen, kanssa remonttifirman, jonka ansaintalogiikka on vähintäänkin kyseenalainen. Rouskua siivittää pakonomainen tarve antaa tyttärelleen parempi tulevaisuus. Kun edes puolihämärät bisnekset eivät tuota tulosta, on pakko siirtyä kokonaisvaltaisten laittomuuksien tielle." Ensimmäisessä elokuvassa Rouskun roolin näytteli Kari-Pekka Toivonen ja Ranisena nähtiin Aku Hirviniemi.

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).