Peter Stormare Mustien leskien pohjoismaisen version pääosaan

mustatlesket5

Roope Lehtisen ja Mikko Pöllän luomasta Mustat lesket -televisiosarjasta kuvataan kesän aikana pohjoismainen versio, jonka tuottaa ruotsalainen MTG TV3 ja jossa pääroolin näyttelee Hollywood-elokuvistakin tuttu ruotsalaisnäyttelijä Peter Stormare. Ensi vuonna Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa nähtävä 8-osainen sarja on MTG:n ja Viaplayn yhteistuotantoa.

Kolmen rikollisen onnettomista vaimoista kertova Mustat lesket esitettiin viime vuonna Nelosella. Veikko Aaltosen ja Marja Pyykön ohjaaman sarjan pääosissa nähtiin mm. Pihla Viitala, Wanda Dubiel ja Malla Malmivaara. Moskito Televisionin tuottama Mustat lesket palkittiin kolmella Kultaisella Venlalla.

Uuden pohjoismaisen version naispääosissa nähdään pohjoismaisia näyttelijöitä, joiden nimiä ei vielä ole paljastettu. Myöskään sarjan ohjaajan nimeä ei ole kerrottu.

Sekä Stormare että Viitala nähtiin Tommy Wirkolan Hannu ja Kerttu: Noitajahdissa (2013). 1990-luvun alkupuolelta lähtien Stormare on näytellyt lukuisissa tunnetuissa elokuvissa, mm. Coenin veljesten Fargossa (1996) ja The Big Lebowskissa (1998), Steven Spielbergin Kadonnut maailma: Jurassic Parkissa (1997) ja Minority Reportissa (2002), Michael Bayn Armageddonissa (1998) ja Bad Boys II:ssa (2003). Stormaren viimeisimpiä roolia on roiston osa Phil Lordin ja Chris Millerin 22 Jump Streetissa (2014).

Mustien leskien yhdysvaltalaiset uudelleenfilmatisointioikeudet on myyty CBS Studiosille.

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).