VLMedia osti Suomen Filmiteollisuuden ja Speden elokuvien DVD-oikeudet

tuntematonsotilas
Edvin Laineen Tuntematon sotilas (1955). SF / VLMedia

Elokuvalevitys- ja levy-yhtiö VLMedia on ostanut Finnkinolta Oy niiden Suomen Filmiteollisuuden (SF) ja Spede Pasasen tuotantoyhtiöiden tuottamien elokuvien DVD-myyntioikeudet, jotka Finnkino on tähän mennessä julkaissut DVD:llä. SF:n osalta kauppa kattaa valtaosan yhtiön tuotannosta, Edvin Laineen Tuntemattomasta sotilaasta (1955) Matti Kassilan Komisario Palmun erehdykseen (1960).

Kaupan myötä VLMedian DVD-katalogiin siirtyvät myös ne Suomi-Filmin tuottamat elokuvat, jotka Finnkino on julkaissut yhdessä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin kanssa. Blu-ray-tallenneoikeudet kaikkiin SF:n elokuviin pysyvät edelleen KAVI:lla.

– Suomen Filmiteollisuus Oy:n katalogi on suurin suomalainen elokuvakatalogi ja suomalaisissa käsissä se tulee jatkossakin pysymään. Kotimaisille klassikoille löytyy aina kysyntää ja kyseiset tuotteet ovat loistava jatke jo ennestään laajentuneeseen valikoimaamme, VLMedian hankinta- ja tuotantopäällikkö Tero Hiltunen kertoo yhtiön tiedotteessa.

VLMedia aloitti lokakuussa Fennada-Filmin elokuvien julkaisemisen DVD:llä yhteistyössä elokuvien oikeudet omistavan Yleisradion kanssa.

 

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).