Tappajan näköisestä miehestä tehdään elokuva

tappajannakoinenmies
Tappajan näköinen mies -televisiosarja. MTV.

Lauri Nurkse ohjaa ja Samuli Edelmann näyttelee pääroolin Matti Röngän Tuliaiset Moskovasta -romaanista (2009) tehtävässä elokuvassa, joka saa ensi-iltansa vuonna 2016. Röngän Viktor Kärppä -rikosromaanisarjasta on aikaisemmin tehty ensimmäisen romaanin mukaan nimetty Tappajan näköinen mies -televisiosarja (2011), jonka Nurkse ohjasi ja jossa Edelmann näytteli päähenkilö Viktor Kärppää.

Televisiosarjasta on elokuvaversioon otettu mukaan myös rikostutkija Teppo Korhosta näyttelevä Martti Suosalo, Kärpän veljeä näyttelevä Ville Haapasalo ja Kärpän tyttöystävänä nähtävä Maria Ylipää.

– Tv-sarjaa tehdessä pohdimme usein näyttelijöiden kanssa, että Kärpän maailma istuisi hyvin valkokankaalle. Jännitystä, draamaa ja toimintaa yhdistelevä tarina tulee tarjoamaan herkullista koettavaa katsojille, mutta myös paljon haasteita meille tekijöille. Tartun näihin haasteisiin suurella riemulla, Nurkse kertoo lehdistötiedotteessa.

Televisiosarjankin kirjoittaneiden Mika Ripatin ja Seppo Vesiluoman käsikirjoittaman elokuvan tuottaa Zodiak Finland ja sen kuvaukset alkavat toukokuussa 2015.

Nurkse, 36, kuvasi viime kesänä Nuotin vierestä -nimistä komediaa, joka saa ensi-iltansa vuoden 2015 lopulla. Useita televisiosarjojakin tehnyt Nurkse on aiemmin ohjannut kaksi pitkää elokuvaa, romanttisen komedian Sooloilua (2007) ja komedian Veijarit (2010), joista edellinen sai 186 808 ja jälkimmäinen 112 294 katsojaa.

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).