Kaikki oikein -lottovoittokomediasta julkaistiin traileri ja juliste

kaikkioikeinstill1
Antti Luusuaniemi ja Elsa Saisio elokuvassa Kaikki oikein. Kuva: Solar Films

Lenka Hellstedtin ohjaaman Kaikki oikein -elokuvan traileri ja juliste on julkaistu hiljattain. Anna-Leena Härkösen samannimiseen romaaniin pohjautuvan lottovoittajakomedian päärooleissa nähdään Elsa Saisio ja Antti Luusuaniemi. Elokuvarooli on Saision ensimmäinen viiteentoista vuoteen, sitten Aleksi Mäkelän Pahojen poikien (2003).

Kaikki oikein on Hellstedtin kolmas pitkä elokuva reilun 16:sta vuoden aikana. Hellstedt debytoi Katariina Sourin romaaniin pohjautuvalla Minä ja Morrisonilla (2001), joka oli tuotantoyhtiö Solar Films Oy:n ensimmäinen naisen ohjaama elokuva. Vaikka esikoisohjaus keräsi peräti 245 000 katsojaa, Hellstedtin seuraava pitkä elokuva valmistui vasta reilu seitsemän vuotta myöhemmin. Myös toinen elokuva, Riikka Ala-Harjan romaanista filmattu Maata meren alla (2009), on naiskirjailijan romaaniin pohjautuva ihmissuhdetarina.

Kun Solar Filmsin tuottama Kaikki oikein saa ensi-iltansa tammikuun 12. päivänä, on Hellstedtin edellisen elokuvan valmistumisesta ehtinyt kulua liki yhdeksän vuotta.

minajamorrisonstill1
Irina Björklund Hellstedtin esikoiselokuvassa Minä ja Morrison (2001). Kuva: Solar Films

Kolmas Härkös-filmatisointi

Kaikki oikein on kolmas Härkösen romaaneista tehty filmatisointi Claes Olssonin Akvaariorakkauden (1993) ja Samuli Valkaman Ei kiitoksen (2014) jälkeen. Nyt vaihteeksi myös elokuvasovituksen ohjaaja ja käsikirjoittajat ovat naisia: Hellstedt on laatinut elokuvan käsikirjoituksen yhdessä Jenny Dahlströmin kanssa.

Saision ja Luusuaniemen lisäksi Kaikki oikein -elokuvan näyttelijäkaartiin lukeutuvat muun muassa Lotta Lindroos, Timo Lavikainen, Jenni Kokander, Ylermi Rajamaa, Pirjo Lonka, Pamela Tola ja Malla Malmivaara.  Elokuvan on kuvannut Robert Nordström, leikannut Markus Leppälä, lavastanut Saara Joro ja puvustanut Ninna Päiväläinen. Äänisuunnittelusta vastaa Olli Huhtanen, musiikista Timo Hietala ja maskeerauksesta Elina Marttila. Hellstedt on laatinut elokuvan käsikirjoituksen yhdessä Jenny Dahlströmin kanssa, ja tuotannosta vastaavat Markus Selin, Jukka Helle ja Rimbo Salomaa.

 

 

kaikkioikeinjulisteiso

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).