Jos rakastat -elokuvalle tähdet

Neil Hardwickin (Reinikainen, Tankki täyteen) musikaalielokuvalle Jos rakastat on valittu pääosien esittäjät. Päärooleja esittävät koe-esiintymisten kautta valitut Elli Vallinoja ja Chike Ohanwe, jotka esittävät Adaa ja Tonia. Tutumpia nimiä elokuvassa edustavat Taneli Mäkelä, Satu Silvo ja Minttu Mustakallio, jotka ovat kaikki tehneet useita valkokangasrooleja vuosien saatossa.

Jos rakastat kertoo ministerin tyttären Adan ja maahanmuuttajien pojan Tonin rosoisen rakkaustarinan. Adaa esittämään valittiin Elli Vallinoja ja Toniksi Chike Ohanwe. Vallinoja on 21-vuotias helsinkiläinen Sibelius-Akatemian laulumusiikin ohjelmassa opiskeleva nuori nainen. Ohanwe on 19-vuotias vantaalainen lukiolainen, jolla on takanaan vuosien teatteriharrastus. "Etsiessäni pääroolien esittäjiä olen testannut koe-esiintymisissä melkein kolme sataa nuorta. Päärooleihin piti löytää ihmiset, jotka osaavat näytellä, laulaa ja myös liikkua. Elokuvan Ada on kaunis kuin prinsessa, osaa muuntautua ja laulaa erittäin hyvin usealla eri tyylillä – Elli Vallinoja täyttää kaikki nämä kriteerit. Elokuvan Toni puolestaan on karismaattinen, aurinkoinen ja hauska – juuri niin kuin Chike Ohanwe. Chike laulaa todella hyvin ja oli huikea improvisointikokeissa", ohjaaja Neil Hardwick perustelee valintoja.

Elokuvassa tullaan näkemään myös Meri Nenonen ja Jenni Hakala sekä roolituksen kautta löytyneet Henni-Liisa Stam ja Anna Laulumaa. Filmin on käsikirjoittanut Katja Kallio (Sooloilua, Kuutamolla) ja sen tuottaa Jarkko Hentula. Elokuvan kuvauksesta vastaa Pini Hellstedt, joka tunnetaan mm. Aleksi Mäkelän menestyselokuvien Jussi-voittoisana kuvaajana.

 Jos rakastat -filmin kuvaukset alkavat kesällä ja ensi-ilta koittaa tammikuussa 2010. Onkin ehtinyt vierähtää jo aikaa, kun viimeisin suomalainen musikaalielokuva nähtiin valkokankailla. 

 

 

Elokuvan ohjaaja Neil Hardwick Jos rakastat -elokuvan lehdistötilaisuudessa 4.3.

 

  Elokuvan päärooleissa nähtävät Chike Ohanwe ja Elli Vallinoja.

 

 Jos rakastat -filmissä nähdään myös Jussi-voittaja Taneli Mäkelä ja Satu Silvo.

 

 

 

Kuvien Copyright Tomi Kerminen / Elokuvauutiset.fi - kuvien käyttö ilman lupaa ehdottomasti kiellettyä