Almost Friends (2013)

almostfriends

ALL IS BRIGHT
Yhdysvallat 2013

Ohjaus: Phil Morrison
Käsikirjoitus: Melissa James Gibson
Tuotanto: Daniel Carey, Elizabeth Giamatti, Sidney Kimmel, ym.
Pääosissa: Paul Giamatti, Paul Rudd, Sally Hawkins

1 tunti 43 minuuttia


Kovasti kehutun, Amy Adamsille Oscar-ehdokkuuden tuoneen Junebugin (2005) ohjanneen Phil Morrisonin tuorein elokuva on pienimuotoinen ja vähäpätöinen draamakomedia vankilatuomionsa juuri suorittaneesta taparikollisesta (Paul Giamatti), joka vapauden koittaessa yrittää hankkia takaisin vaimonsa ja tyttärensä, mutta ei tiedä, miten.

Talviseen Kanadaan sijoittuvassa elokuvassa Giamattin näyttelemä kiltti roisto ei onnistu saamaan töitä mistään muualta, joten hän menee entisen ystävänsä ja vaimonsa nykyisen miesystävän (Paul Rudd) luo ja väkisin puhuu itselleen työpaikan. Välit vanhaan kaveriin ovat viilenneet, mutta ehkäpä työkeikka New Yorkiin joulukuusia kaupittelemaan parantaa vanhat haavat – tai sitten sen tekee sikäläinen uusi tuttavuus, hyvätuloinen venäläisrouva (Sally Hawkins), joka tosin lopulta onkin sitten vain siivooja. Tämän ”yllätyksen” paljastumisesta ei tosin elokuvassa tehdä minkäänlaista numeroa, kuten ei oikeastaan mistään muustakaan.

Junebugin jälkeen Morrisonilta kesti lähes kymmenkunta vuotta saada uusi elokuva aikaiseksi. Ehkä rima nousi liian korkealle, mutta Almost Friendsiä katsoessa sitä on vaikea uskoa, sillä kyseessä on hyvin tyypillinen amerikkalainen independent-tuotantona valmistunut draamakomedia ihmissuhteista. Pääosiin on palkattu kolme hyvää näyttelijää, mutta heistä vain Giamatti sopii rooliinsa. Ruddin kykyjä sympaattisena komediaroolien tulkitsijana ei osata hyödyntää, kun taas peribrittiläisen Hawkinsin näkeminen venäläisenä on jo pelkkänä ajatuksena huvittava, vaikkakaan ei itse filmissä.


LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


DVD-JULKAISU

  Julkaisija: Atlantic Film
  Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi
  Ääni: Dolby Digital 5.1
  Kuva: 16:9 (2.35:1)
  Levyjä: 1

12

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).