Homefront (2013) [Blu-ray]

homefront

HOMEFRONT
Yhdysvallat 2013

Ohjaus: Gary Fleder
Käsikirjoitus: Sylvester Stallone
Tuotanto: Sylvester Stallone, Kevin King Templeton, ym.
Pääosissa: Jason Statham, James Franco, Kate Bosworth

1 tunti 40 minuuttia


Sotaveteraani Chuck Loganin romaaniin perustuvassa Homefrontissa on yksi niin ilmeinen moka, että sille ei voi kuin nauraa. Päähenkilönä on Jason Stathamin näyttelemä entinen sotilas ja poliisi Phil Broker, joka on muuttanut tyttärensä kanssa maaseudun rauhaan peitenimen turvin. Jostakin syystä kaikki kuitenkin kutsuvat Brokeria tämän oikealla sukunimellä peitenimen sijaan, eikä hän kiinnitä siihen lainkaan huomiota.

Sen sijaan Brokerin huomio kiinnittyy paikallisiin punaniskoihin. Itsepuolustusta tyttärelleen opettanut Broker joutuu huonoihin väleihin paikallisen perheen kanssa sen jälkeen, kun hänen tyttärensä antaa köniin kiusaajalleen ja asian selvittämiseksi kiusaajan isä päättää antaa köniin Brokerille. Näin ei tietenkään käy, vaan nahjus saa itse turpaansa. Sekopäinen vaimo (Kate Bosworth) usuttaa huumeita tehtailevan veljensä Gatorin (James Franco) Brokerin kimppuun.

Ennen pitkää sopassa ovat mukana myös Gatorin tyttöystävä (Winona Ryder) ja eritoten telkien takana istuva rikollisryhmän johtaja. Broker oli peitetehtävissä soluttautunut miehen huumeidenkuljetusoperaatioon. Pidätyksen yhteydessä pääjehun poika kuoli laukaustenvaihdossa – ja syyllisenä häkkilintu pitää tietysti Brokeria.

Viihdyttävän Valamiehet-trillerin (2003) ohjanneen Gary Flederin elokuvassa on alkuasetelmissa paljon sisältöä, josta ei kuitenkaan lopulta saada mitään uutta irti. Täydellisen ennalta-arvattavia polkuja etenevän filmin päähenkilö ja koko juoni ovat hyvin 1980-lukulaisia, joka ei toki yllätä, kun käsikirjoituksen on laatinut Sylvester Stallone. Filmin myös tuottanut Stallone ei tosin elokuvassa esiinny.

Statham-elokuvalle tyypillisellä parinkymmenen miljoonan dollarin budjetilla kuvatun elokuvan turhan tutunlainen käsikirjoitus lienee syynä siihen, että ohjaaja on päättänyt käyttää joissakin kohtauksissa epätavallista kronologiaa leikkauksissa. Kesken toisen tapahtuman nähdään jo välähdyksiä seuraavasta. Ehkä tällä on yritetty pitää elokuva energisempänä, mutta siinä ei ole onnistuttu, sillä tekstissä ei ole aineksia yli 100-minuuttiseen elokuvaan. Flederkin saattaa olla liian ”konservatiivinen” ohjaaja tällaiselle projektille; nuorta energiaa olisi tarvittu.

Homefront toiminee parhaiten myöhäisillan ajanvietteenä katsottuna – siinä vaiheessa iltaa, kun ei jaksa enää vaatia edes vauhdikasta elokuvaa, mutta tekee kuitenkin mieli katsoa, kun roistot saavat turpaansa.

tahti2tahti2tahti2


LISÄMATERIAALI

Pari lyhyttä hahmoesittelyä ja poistettuja kohtauksia.

BLU-RAY-JULKAISU

  Julkaisija: Future Film
  Tekstitys: Suomi, ruotsi
  Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1, DD 5.1
  Kuva: 16:9 (2.35:1)
  Levyjä: 1

16

 

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).